Zrenjanin – grad u ravnici

grad u ravnici

Dobrodošli u srce banatske ravnice. Dobrodošli u Zrenjanin. Zrenjanin, grad sa velikom istorijom. Grad kulture, reka, mostova…Jedan od retkih gradova sa jezerom u samom centru grada. Zrenjanin, grad u ravnici, miran, a tako živ.

Grad bez mana…obogaćen prirodnim rezervatima. Restoranima i odmaralištima pored samih reka, dobrom hranom i sto je najbitnije nasmejanim i srdačnim meštanima.

Na samo 80 km od Beograda, a 50 km od Novog Sada nalazi se miran grad, idealan za svakog putnika namernika. I to kad god došao uvek je dobrodošao.

Lagano i “natenane” kao je i sve ostalo u Banatu proleće se budi, a Zrenjaninci ga svečano i dočekuju. Manifestacija „Buđenje proleća“ je odličan način da spoznate dušu ovog ravničarskog grada, čija okolina postaja rajsko polje za one koje nam dolaze i koji nam se vraćaju.

Istim koracima stižemo do leta, kada je Zrenjanin razbuđen. Grad dočekuje goste sa svih strana Srbije, otvara vrata za ljubitelje piva, dobre muzike i raznolikog programa za sve uzraste. Dani piva su nešto gde se jednostavno vratite svake sledeće godine.

I kad ravnica postane žuta i bela, Zrenjanin će uvek imati šta da vam ponudi i svojim sadržajem iznenadi.

Nekad tih i povučen u sebe, a nekad glasan i iznenađujuće buran grad…ali nikako grad koji svoje posetioce iz zagrljaja pusti ravnodušne. Zrenjanin će vam održati časove istorije i kulture, ali će vam isto tako dati šansu da se ludo provedete, a naravno i dobro odmorite i napunite baterije za naredne avanture. Sami odaberite svoje momente u ovom gradu, jer ćete te momente sigurno dobro zapamtiti.

Puno toga za obići, u to budite sigurni…ali sve to i ne zvuči baš idealno ako nemate idealan smeštaj u kojem ćete se posle dugih šetnji odmoriti u miru, tišini i sa tim jedinstvenim osećajem kao da ste kod svoje kuće. Nezamenjiv osećaj, zar ne?

Takođe bi vas moglo zanimati