Zašto poslovni putnici radije biraju apartmane u odnosu na hotele?

Zašto poslovni putnici radije biraju apartmane u odnosu na hotele?

Poslovni putnici su vremenom menjali navike, postepeno se odlučujući da češće borave u smeštajima za odmor. Borba hotelsko tržišta i tržišta privatnih apartmana traje već godinama i čini se da hoteli polako gube ovu bitku. Sve više gostiju se okreće unajmljivanju apartmana za svoja putovanja, a razlozi su veoma jasni i nedvosmisleni. Besplatan internet, veća sloboda i komfor, opuštenija atmosfera su samo neki od njih.

 

Šta izdvaja poslovne putnike od turista?

 

Nema sumnje da su poslovni putnici dragocena grupa koju želite da privučete. Po načinu rezervacije, možete da zaključite da to nisu sezonski putnici. U proseku, putnici na poslovnim putovanjima rezervišu 19% više radnih dana od turista. Osim toga, oni obično rezervišu u kraćem roku, što vama ostavlja mogućnost rezervacije upražnjenih jedinica u bilo kom momentu.

Takođe, poslovni gosti gotovo da ne iziskuju mnogo pažnje, jer veći deo vremena provode radeći sami ili putujući sa jednog na drugi poslovni sastanak.

 

5 razloga zašto poslovni putnici daju prednost apartmanskom smeštaju

 

Prema zvaničnim podacima booking.com, 50% je manja verovatnoća da će poslovni putnici otkazati boravak, i za 60% je veća verovatnoća da se ponovo vrate u smeštaj gde su već boravili. Kada je potrebno da rade i tokom putovanja, putnici izdvajaju određene sadržaje neophodnim za rezervisanje smeštaja.

Dakle, koji su ključni detalji koje ih najviše zanimaju kada je u pitanju pronalaženje pravog apartmana?

 

  1. Mogućnost fakturisanja i plaćanja preko računa

Plaćajući najam preko računa, često pre puta, poslovni putnici mogu da planiraju troškove unapred i da u isto vreme izbegnu potencijalna iznenađenja u vidu novih, skrivenih troškova koji mogu dodatno da opterete već unapred planirane izdatke za putovanja.

Za razliku od većine hotela koji poslovnim putnicima najčešće omogućuju samo plaćanje na licu mesta ili putem kartica, registrovani apartmanski smeštaji pružaju i opciju plaćanja preko računa unapred.

  1. Bolji odnos cene i kvaliteta

Rastuća praksa iznajmljivanja apartmana nastala je kao potreba firmi da smanje svoje troškove. Kako god, poslovni putnici ne žele da prave kompromise po pitanju komfora, i oni tragaju za smeštajem koji je jeftiniji od hotelskog, ali je sličnog kvaliteta.

Uz to, jedan od glavnih motivišućih faktora za zakup apartmana je veličina prostora u kojem borave. Sa prosečnom površinom od 42 m², iznajmljeni apartmani nude veliki zajednički prostor, ali i potpunu nezavisnost pojedinaca.

  1. Sloboda

Za razliku od hotela u kojima postoji jasno naznačen kućni red, gde morate da vodite računa i o drugim gostima i njihovom miru, boravak u apartmanu vam daje više slobode tokom svakodnevnih aktivnosti, od prve jutarnje kafe do kasnih večernih sati. Ovakva putovanja takođe mogu biti i kombinacija posla i odmora. Iznajmljivanje apartmana tako dozvoljava klijentima mogućnost da provedu vikend sa kolegama ili porodicom nakon poslovnog puta.

  1. Blizina kancelarije i administrativnog dela grada

Kada su u pitanju službena putovanja u trajanju od nekoliko noći, putnici uglavnom svoju odluku donose na osnovu lokacije apartmana. Zbog velikog izbora apartmana na različitim lokacijama, mogu znatno lakše da pronađu smeštaj u neposrednoj blizini lokacije na kojoj obavljaju svoje poslovne obaveze, gde će možda i na nekoliko minuta hoda biti udaljeni od privremene kancelarije.

  1. Team building mogućnosti i veći komfor

Uz mnogo veći komfor, koji donosi apartmanski smeštaj, ali i privatnost bez uznemiravanja hotelskog osoblja i bez buke, poslovni putnici će znatno brže završavati svoje obaveze, a samim tim imaće i više vremena za odmor.

Istraživanje je pokazalo da više od polovine rezervacija na sajtu magicevent.com,  koji je dizajniran isključivo za poslovne goste, izvrše se za više od dve osobe: deljenje istog apartmana podstiče tim-bilding, naročito kada su apartmani dovoljno prostrani da prime ceo tim.

Kompanije mogu da razviju timski duh kroz različite aktivnosti poput zajedničke pripreme večere, ili kroz degustaciju odabranih vina.

Zaključuje se takođe da je kod poslovnih putnika važno da imaju pristup svojoj kuhinji. Na taj način oni imaju potpunu slobodu i nezavisnost da obeduju kad im odgovara, bez ikakvog pritiska i vremenskih ograničenja.

 

Veliki broj gostiju često na poslovnim putovanjima ostaje duže od nekoliko dana, a u tom slučaju se boravak u privatnom apartmanu pokazuje kao znatno bolja opcija iz nekoliko razloga.

 

Tokom boravka u apartmanu gost neće osećati kao da je na poslovnom putu, jer su sve smeštajne jedinice Apartmana Zrenjanin uređene tako da vam pruže osećaj doma i udobnosti. Opuštena i privatnija atmosfera apartmana pomoći će vam da odvojenost od porodice i svog grada prevaziđete mnogo lakše, fokusirate se na cilj putovanja, ali i opustite i uživate u slobodnom vremenu tokom boravka.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Takođe bi vas moglo zanimati