“Put pravih vrednosti” kao uvertira za maratonski vikend

Svi ljubitelji sporta ove nedelje će imati dvostruko interesovanje da posete Zrenjanin. U glavnom izložbenom salonu Narodnog muzeja, imaćete priliku da prisustvujete izložbi pod nazivom „Put pravih vrednosti“ koja če vas upoznati sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije do danas.

Izložba je podeljena u tri segmenta koju čine tekstualni, ilustrativni i digitalni elementi. Vaš put u sportsku istoriju počinje posetom prvog dela izložbe koji govori o idejama olimpizma – one datiraju iz vremena Pjera de Kubertena, ličnosti koja je zaslužena za oživljavanje duh Antičkih igara.

Drugi deo izložbe rezervisan je za manje poznate zanimljivosti u vezi s OI, gde će biti izloženi najznačajniji eksponati iz fundusa Olimpijskog muzeja, dok treći deo čini virtuelna izložba retkih fotografija i planova arhitektonskog sportskog nasleđa Beograda XIX i XX veka.

Polumaraton – kruna sportskog vikenda

Zrenjanin, ponosni nosilac titule Evropskog grada sporta za 2021. godinu, ovog vikenda otvara vrata i za sve sportske entuzijaste, trkače i rekreativce.

Zrenjaninski Polumaraton, jubilarani 5. po redu, održaće se u nedelju, 3. oktobra sa početkom u 11 časova. Nega sportskog duha je jedan od imperativa našeg grada, te u nedelju možemo bodriti takmičare koji će trčati trku od 7 km, polumaraton (21km) ili štafetu (3x7km).

Epitet grada sporta nije pripao nezasluženo

U odnosu na broj stanovnika, Zrenjanin je grad koji ima najviše učesnika Olimpijskih igara, dok su ukupno 13 sportskih grana u Zrenjaninu starije su od 100 godina, među kojima su klizanje, mačevanje, biciklizam i tenis.

Od Ferenca Kemenja, člana prvog Međunarodnog olimpijskog komiteta, do svih naših sportista, Zrenjanin je važio za grad koji je doprineo razvoju sporta, kako timskih, tako i individualnih.

Ukoliko prepoznajte imena zrenjaninskih odbojkaša Vladimira i Nikole Grbić, atletičarke Ivane Španović, košarkaša Dejana Bodiroge, odbojkašice Maja Ognjenović, Jovane Brakočević i Brižitke Molnar, kao i plivača Ivan Lenđer i fudbalera Nenada Bjekovića bićete i više nego zainteresovani da posetite ili učestvujete u jednom od najmasovnijih jesenjih sportskih događaja.

Savetujemo Vam da prilikom posete Zrenjaninu odvojite vreme i posetite Sobu sporta u sklopu Narodnog muzeja i „upoznate se“ sa svim našim sportistima i vidite neke od značajnih sportskih rekvizita korišćenih na važnim takmičenjima – samim tim i ojačate sportski duh u sebi!

Visoki start – rezervišite smeštaj u blizini startne pozicije

Učestvujete u trci i ne želite da brinete o organizovanju prevoza do starta trke i unapred planirate svaki detalj tako da nešto ne izostavite ili zaboravite?

Apartmani Zrenjanin nalaze se na svega 100 metara od starta trke i nude vam komforan smeštaj, ušuškan od buke i gradskog tempa života.

Ukoliko na trku dolazite sami, ili pak u društvu podrške i porodice, naš široki izbor smeštajnih jedinica pružiće vam idealan izbor koji odgovara vašim potrebama. U ponudi Apartmana Zrenjanin nalaze se 3 sobe, 4 apartmana i 6 studija sa kompletno opremljenom kuhinjom, kupatilom, TV i klima uređajima.

Ako dolazite iz pravca Beograda ili Novog Sada i želite da saznate kako da dođete do nas, kao i više o Apartmanima to možete uraditi ovde.

Naše ljubazno osoblje će se potruditi da Vaš boravak u Zrenjaninu učini što prijatnijim, kako bi se osećali bolje nego kod svoje kuće I odmorni dočekali trku!

Takođe bi vas moglo zanimati