Najlepša mesta u okolini Zrenjanina

Veoma dugo, Zrenjanin je bio jedan od glavnih kulturnih, industrijskih i ekonomskih centara bivše Jugoslavije, a kasnije i Srbije. Grad leži na obalama reke Begej, a okolina ovog grada je jednako lepa i bogata znamenitostima i mestima koje je zaista vredno posetiti! 

Aktuelni Evropski grad sporta nudi pregršt kulturnih, sportskih, istorijskih i umetničkih lokacija koje nose posebnu važnost za ovaj grad, a Apartmani Zrenjanin vam predlažu da u ovim lokacijama uživate iz prve ruke.

Raj za dušu – Priroda

Netaknuta, bogata priroda, čist vazduh, raznovrsna flora i fauna, kao i mir i tišina daleko od gradske gužve, samo su neke od prednosti koje ove vojvođanske lokacije mogu da ponudi svojim gostima.

Carska Bara

Carska Bara je jedan od najznačajnijih prirodnih rezervata Srbije. Pokriva skoro 1700 hektara i obuhvata carsku, perlešku i baru Tiganjiku, ali i staro korito Begeja.

Ukoliko volite netaknutu prirodu, privlači vas vožnja brodićem po slikovitim barskim predelima, šetnja kroz banatsku „džunglu“ stazom dužine četiri kilometra – imaćete mogućnost da vidite neku od 250 vrsta ptica, 50 vrsta sisara, 24 vrste riba i 500 biljaka i uživate u bujnoj vegetaciji.

Ritovi donjeg Potisja

Specijalni rezervat prirode „Ritovi donjeg Potisja“ obuhvata osam starih meandara i pojas plavnih šuma u forlandu Tise koje se nalaze na prostoru između Parka prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva i Specijalnog rezervata prirode „Titelski breg“.

Ovaj rezervat prirode izuzetno je bogat retkim pticama, ribama i sisarima i idealno je mesto za sve pecaroše koji poseduju dozvolu, dobru volju i sportski duh. Staze zdravlja, eko-bajking i foto safari su samo od nekih planiranih projekata.

Do tada kupalište na Tisi je dostupno za sve vrste aktivnosti, gde postoji mogućnost kupanja, roštiljanja i korišćenja sportskih terena.

Raj za telo – Aktivnost

Ukoliko u planu imate spa ili wellness dan, sportske aktivnosti ili vreme za šetnju, izabrali smo dve lokacije idealno za to.

Golf Centar

Golf Centar se nalazi u najpitomijem delu vojvođanske ravnice, naslonjen na desnu obalu Tise. Jedan je od najpoznatijih golf terena u Srbiji, koji redovno posećuju i Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, veliki ljubitelji golfa. 

Teren je izuzetno interesantan i iziskuje maksimalnu koncentraciju i preciznost. Okruženi su pitomim pašnjacima i bogatim ribnjacima, što u mnogome krasi i zaokružuje ambijentalnu celinu Golf Centra.

Nakon celodnevnih aktivnosti, u sklopu terena nalazi se restoran sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim jelima. Ukoliko planirate jednodnevni izlet u okolini, Golf Centar je prava destinacija. 

Sve informacije o golferskim aktivnostima možete pronaći ovde.

Banja Rusanda

Lekovita banja na obali slanog jezera, Banja Rusanda je od davnina poznata po legendama o lekovitosti rusandskog blata. Lekovitost rusandskog blata, odnosno peloida je prvi put potvrđena u Carskoj akademiji u Beču, a očuvana je do danas.

Wellness ponuda Banje Rusande obuhvata odmor, relaksaciju, detoksikaciju i rekreaciju. Pakovanja lekovitim mineralnim peloidom, fizikalnih procedure, različite vrste masaže, boravak u body-therm kabini, u zatvorenom bazenu, masaže u bisernoj ili jaccuzzi kadi, relaksacija na tepidarijumu ili toplom krevetu samo su neke od mogućnosti.

Uz to, u Parku prirode Rusanda, zaslanjeno jezero Rusanda sa okolnim očuvanim livadsko-stepskim i močvarnim staništima i antropogeno izmenjenim staništima – u prevodu raj za dušu i telo!

Raj za trbuh – Čarde i restorani

Nije vojvođanski praznog trbuha na put kretati. Zato, posetite jedan od sledećih restorana domaće kuhinje I uživajte u izvrsnoj hrani I ambijentu.


Čarda Debeli Lad 

Ukoliko ste posetili Golf Centar i ogladneli, prava je prilika da produžite put do Debelog Lada i prepustite se čarima vojvođanske kulinarske ponude. 

Ako želite da na jedno popodne uživate kao Sosa i Lala, ovaj salaš će vam dočarati atmosferu nekadašnje Vojvodine. Zimi je prijatno uz kamin, a leti vas ‘debeli lad čuva od žege. Za pun užitak biće zaduženi nesvakidašnji prizori stada krava i ovaca, beskrajna ravnica i cvrkut ptica. 

Restoran Trofej 

Restoran koji dočarava Banat, način življenja u Banatu i pruža Vam mogućnost da se bar na tren vratite u prošlost i osetite njegove čari. Okupan cvećem i zelenilom u vojvođanskoj ravnici, nalazi se na desetak kilometara od Zrenjanina.

Nezaobilazna je tačka na putu za Beograd, a u sklopu kompleksa možete posetiti Ljubišin etno muzej, poni ergelu i dešije igralište – zabava i užitak za sve uzraste.

Takođe bi vas moglo zanimati