Karađorđev stadion

Karađorđev stadion

Grad sportova dobija unapredjeni Karađorđev stadion

 

Tradicija duža od veka

 

Prva utakmica na gradskom stadionu odigrana je pre tačno 109 godina. Od tada, zrenjaninski stadion promenio je svoj izgled.

 

Naš stadion je domaćin nekoliko klubova: Fudbalskih klubova „Proleter 2006“ i „Banat“, atletskog kluba „Proleter“, ali i odbojkaških klubova „Klek Srbijašume“ i „Proleter“ koji letnje pripreme već tradicionalno obavljaju na trim stazi stadiona.

 

Šta nas novo očekuje?

 

Za najveći grad u Banatu, Karađorđev stadion ima veliku vrednost, što je donacijom od 250 miliona dinara i potvrđeno. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobrila je 250 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za realizaciju druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku.

 

Ove godine će biti realizovani radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona. Naši sportisti, ali i svi koji se odluče da svoje fizičke pripreme organizuju u Zrenjaninu radovaće činjenica da će imati bolje uslove za rad i napredak u svojim sportskim ciljevima.

 

Ono što je pohvalno, zrenjaninci će obnoviti Gradski stadion u godini u kojoj je grad proglašen za Evropski grad sporta 2021. Pored Gradskog stadiona, Zrenjanin može da se pohvali sa dve hale sportova – Hala Medison i Kristalna Dvorana, Domom borilačkih sportova i sportsko rekreativnim centrima Partizan i Mala Amerika.

 

Tražite prikladan smeštaj?

 

Smatramo da je važno posvetiti posebnu pažnju sportistima i sportskim radnicima. Na samo nekoliko minuta od sportskih objekata Zrenjanina, Apartmani Zrenjanin nude vam udoban smeštaj prilagođen potrebama profesionalnih sportista i trenera. Nasmejano osoblje, udobni kreveti i neograničen internet i kablovska televizija učiniće vaš boravak lagodnim, kao kod kuće.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Takođe bi vas moglo zanimati